3 Ocak 2017 Salı

Keçi Sütü Faydaları

Keçi sütünün sağlık yararlarından bazıları, iltihaplanmayı azaltmak, sindirimi optimize etmek, besinlerin biyoyaralanımını arttırmak, kemiklerin güçlendirilmesi, kalp sağlığını iyileştirmek, bağışıklığı artırmak, metabolizmayı artırmak, toksinlerin vücutta birikmesini önlemek, kilo kaybına karşı korumak, Ve genel çevreye fayda sağlar.

Keçi sütü
Adı muhtemelen herhangi bir okuyucuya ait olduğu için, keçi sütü, çoğu ülkede sütten daha yaygın olan sütten çok, keçilerden alınan süttür, inekler. Keçi sütü, dünyanın bazı yerlerinde erişilebilirlik ve erişim açısından kazanılması daha zor olmasına rağmen, keçi sütünün etkileyici sağlık yararları ve insan vücudu üzerindeki olumlu etkileri üzerine yapılan son araştırmalar onu son zamanlarda çok popüler bir tercih haline getirmiştir Yıl. Keçiler sadece küresel süt kaynaklarının yaklaşık% 2'sini üretse de, homojenizasyonu gerektirmediğinden (küçük yağ molekülleri ayrılmaz ve krem ​​içinde askıda kalmayıp) işlemden daha ucuzdur. Belli araştırmalar, keçi sütünün Çok küçük yaştaki çocuklara, gelişim evrelerindeki benzersiz beslenme ihtiyaçları nedeniyle verilir, ancak yaşlandıkça, keçi sütünün vücudumuz üzerindeki kimyasal bileşimi ve etkisi aslında inek sütünün etkileri için tercih edilir. Örneğin, laktoz intoleransı olan insanlar, yararlı yağ asitlerinin çok daha yüksek seviyeleri (inek sütünün iki katı) nedeniyle keçi sütünü inek sütüne göre çok daha iyi sindirebilirler. Keçi sütü çoğu zaman peynir, tereyağı, dondurma ve yoğurt olarak işlenir ve çoğu ayran içeriği yüksek ve zengin kıvamda olması nedeniyle pek çok lezzet olarak kabul edilir.

İnek sütünün yaygınlığı yakın gelecekte kaybolmayacak gibi görünmekle birlikte, genel sağlık düzeyini artırmak istiyorsanız başka seçeneklerin de bulunduğunu anlamak önemlidir. Bu, inek sütünün sizin için "kötü" olduğunu söylemek anlamına gelmiyor; ancak keçi sütü bulmak için biraz çaba harcamaya istekli iseniz, deneyimlediğiniz yararlı etkilere şaşıracak olabilirsiniz. Şimdi, goat milk.goatmilk bazı sağlık yararları daha yakından bakalım

Keçi Sütünün Sağlık Faydaları
Güçlü Kemikler Oluşturun: Bu, her süt formunun en yaygın özelliklerinden biridir ve çocuklarımıza sütlerin bu kadar önemli olduğunu söyleyen başlıca nedenidir. Her çeşit süt, kalsiyum bakımından zengindir ve keçi sütü de bir istisna değildir. Buna ek olarak, keçi sütü, yan etkilerin çoğunu almayan inek sütü olarak karşılaştırılabilir miktarlarda kalsiyum verir, böylece kalsiyum tortularımızda zengin ve dengeli kalır ve yaşlandıkça kemiklerde kemik mineral yoğunluğu kaybı yaşanmaz, böylece Osteoporozu önleyebilir.

Anti-İnflamatuar Özellikler: İnsanların keçi sütünü sevme nedenlerinden biri de, ortak inflamasyon ve inek sütü sık sık neden olan karnından rahatsızlık duymadan tadını çıkarabilmeleridir. Bunun nedeni, bağırsaktaki iltihabı yatıştıran keçi sütünün benzersiz enzimatik yapısından kaynaklanmaktadır. Bu anti-inflamatuar özelliklerin vücudun diğer alanlarına yayılıp büyümediğini görmek için araştırma devam ediyor, ancak bir şey kesin, mideniz için kesinlikle daha iyi!

Besin Verimi Verimliliği: Keçi sütünün ana faydalarından biri, kimyasal kompozisyonun insan sütüne inek sütüne çok daha yakın olmasıdır. Aslında insanlar keçiler ve inekler gibi emzirilmek üzere tasarlanmışlardır, ancak insan sütü keçi sütüne benzemektedir, bu nedenle vücudumuz sistemimiz boyunca hareket ederken sütten daha fazla besin alabilmektedir ve daha az strese neden olmaktadır Sindirim süreçlerimiz üzerinde.

Metabolizma Destekleyici: Keçi sütü, inek sütüne kıyasla çok daha fazla besleyici-yoğun olduğundan, aynı (veya daha iyi) besin alımı için fazla miktarda ihtiyacınız olmadığı anlamına gelir. Tek bir bardak, günlük kalsiyum gereksinimlerimizin yaklaşık% 40'ını, vitamin B alımının% 20'sini ve önemli miktarlarda potasyum ve fosfor sağlar. Ayrıca, araştırmalar keçi sütünün, sindirim sistemimizdeki demir ve bakır alımını artırmasına yardımcı olduğunu göstermiştir; bu, anemi ve diğer besleyici eksikliklerle mücadele eden insanlar için çok önemlidir.

Kalp Sağlığı: İnek sütüne göre keçi sütüne neredeyse iki katı kadar faydalı yağ asidi vardır, bu da kolesterol dengesinin keçi sütü ile önemli ölçüde desteklenebileceği anlamına gelir. Vücudumuzda bulunan esansiyel yağ asitlerini dengeleyerek ateroskleroz, inme, kalp krizi ve diğer koroner komplikasyonları önleyebiliriz. Potasyum, kan damarlarını rahatlatan ve kardiyovasküler sistem üzerindeki gerilimi hafifleten bir vazodilatör olduğundan, keçi sütünün yüksek potasyum seviyeleri kan basıncını düşürmeye yardımcı olur.

Bağışıklık arttırıcı: İnek sütünde az miktarda selenyum bulunur, ancak keçi sütünün önemli miktarda bulunur. Bu nadir bulunan mineral, bağışıklık sistemi işlevselliğinde kilit bir bileşen olup, kendimizi hastalıktan korumak ve enfeksiyonları savuşturmak konusunda daha iyi sonuçlar verir.

Büyüme ve Gelişme: Keçi sütü, proteinlerin yapı taşları olduğu için büyümenin ve gelişimin vazgeçilmez bir parçası olan hücreleri, doku, kas ve kemik için çok zengin bir protein kaynağıdır. . Sürekli bir protein akışı sağlayarak, metabolik süreçlerimizi korur ve büyümeyi ve genel olarak iyi sağlık teşvik eder.
Keçi Sütü Beslenme Sürpriz Will

Batı dünyasında çok popüler olmasa da, keçi sütü aslında dünyanın geri kalanında en yaygın tüketilen süt içkilerinden biridir ve iyi niyetle - harika bir tada sahiptir ve besleyici maddelerle doludur.

Keçi sütünün sunabileceği besin değerleri;
Kalori: 168
Doymuş Yağ: 6,5 gram / 33 yüzde DV *
Karbonhidratlar: 11 gram / 4 yüzde DV
Protein: 10.9 gram /% 4 DV
Kolesterol: 27 miligram /% 9 DV
Şekerler: 11 gram
Sodyum: 12 miligram / 5 yüzde DV
Mineraller
Kalsiyum: 327 miligram / 33 yüzde DV
Fosfor: 271 miligram /% 27 DV
Magnezyum: 34.2 miligram /% 9 DV
Potasyum: 498 miligram / 14 yüzde DV
Bakır: 0,1 miligram / 6 yüzde DV
Çinko: 0.7 miligram / 5 yüzde DV
Vitaminler
A vitamini: 483 IU / 10 yüzde DV
Vitamin B2 (Riboflavin): 0.3 miligram /% 20 DV
C vitamini: 3.2 miligram / 5 yüzde DV
D Vitamini: 29.3 IU / 7 yüzde DV
* Önerilen Günlük Değer
keçi sütü


Keçi Sütü Faydaları

1. Sindirimi kolaydır.
İnek ve keçi sütünün yağ içeriği benzer olmakla birlikte, keçi sütünün yağ küreleri daha küçüktür ve vücudunuzun sindirmeyi kolaylaştırır. (2) Keçi sütü içerisindeki protein inek sütüne kıyasla daha yumuşak bir saman veriyor - keçi sütünün sadece yüzde 2'si kadardır, inek sütünün yüzde 10'u kadardır - vücudunuza daha az tahriş ederek sindirmek için yardım et inek sütü.

Keçi sütü laktozda veya süt şekerlerinde inek sütüne göre daha düşüktür. Birçok kişi inandıkları gibi laktoza tolere edici olmadığı için ya da basitçe inek sütünü sindirmekte güçlük çekerler ve aslında laktoz - keçi sütüne alerjik değildirler uygun bir seçenek olabilir. (3)

2. Allerjenik protein sayısı azdır ve daha az iltihaplanmaya neden olur.
İnek tahıllerine tolere edemeyen insanların çoğu, içinde bulunan A1 proteinlerinden birine duyarlıdır ve A1 sindirim kabiliyetine sahip değildir. Buna ek olarak, inek sütü çocuklarda bir numaralı alerjidir ve yetişkinlikte devam edebilir. Bunun nedeni, bebeklerdeki kusmalardan ve burun akıntılarından karın krampına ve kolikete kadar değişebilen alerjik reaksiyonlara (genellikle mevsimsel alerji belirtileri için karıştırılan) 20'den fazla farklı alerjen (A1 kazein dahil) içeriyor olmasıdır. (4, 5)

Peki A1 kazein ile ilgili en önemli şey nedir? Bu protein bazı insanlar için oldukça iltihaplanır ve iltihaplanma çoğu hastalığın kökenindedir. A1 kazein irritabl bağırsak sendromu, Crohn's, sızdıran bağırsak ve kolit gibi gastrointestinal konularda ve akne, otoimmün hastalıklar ve egzama gibi cilt sorunları gibi daha az belirgin problemlere katkıda bulunabilir. (6, 7, 8)

A1 kazeini, yani Jersey ve Guernsey ineklerini üretmeyen bazı ineklerin olduğu halde, ABD, Batı Avrupa ve Avustralya'daki sığırların büyük çoğunluğu A1 kazein üreticileri olan Holstein ve Fresian'dır.

Aksine, çoğunlukla veya sadece A2 kazeini içeren süt bu enflamatuar etkilerden hiçbirini üretmez. Keçi sütü, sadece anne sütüne en yakın sütü olan protein açısından, A2 kazein içerir. (9) Aslında, bir araştırma emzirildikten sonra ilk protein olarak kullanıldığında keçi sütünün bebeklerde inek sütüne göre daha az allerjik olduğunu önermektedir. (10)

3. Kalsiyum ve yağ asitleri bakımından yüksek, ancak kolestrol seviyesi düşüktür.
İnek sütü çoğu zaman ana kalsiyum bakımından zengin gıdalardan biri olarak lanse edilirken keçi sütüne geçerken yeterli miktarda kalsiyum almama konusunda endişelenmeye gerek yoktur. Mineralde gerçekten daha zengin, önerilen önerilen değerin yaklaşık yüzde 33'ü karşısında inek sütü olarak yüzde 28'dir.

Keçi sütü aynı zamanda yüksek seviyelerde orta zincirli yağ asitlerine sahiptir - yüzde 30-35, buna karşılık inek sütüne yüzde 15-20. Bu yağ asitleri vücut yağı olarak depolanmayan, düşük kolestrolü destekleyen ve hatta koroner hastalıklar ve bağırsak rahatsızlıkları gibi durumların iyileştirilmesine yardımcı olan bir enerji artışı sağlar. (11, 12, 13)

Ama bekleyin, daha fazlası var! Keçi sütü, kötü kolesterol seviyelerini düşürürken "iyi" kolesterol düzeylerini arttırmaya yardımcı olur. Aslında, zeytin yağı gibi iyileştirici özelliklere sahiptir ve yüksek kolestrolü kontrol altında tutmak için önerilir. (14)

4. Cildi iyi görünümlü tutar.
Keçi sütünün içerdiği yağ asitleri ve trigliseridleri içlerinizi rahatça tutmakla kalmaz aynı zamanda dış tarafta harika görünmenizi sağlarlar. Onların nemlendirme özellikleri bebeğin yumuşak kalmasına yardımcı olur. Keçi sütü ayrıca yüksek seviyelerde A vitamini içerir; bu da cildinizi iyileştirir, sivilce savaşır ve genel cilt sağlığını iyileştirir. Aslında, akne için ev ilaçlarının biri olarak düşünülmelidir. Keçi sütünün içerdiği laktik asit vücudunuzdaki ölü deri hücrelerinin atılmasına yardımcı olur ve cilt tonunu aydınlatır; Artık pasta yüzü yok!

Keçi sütü, insanlara benzer bir pH seviyesine sahip olduğundan cildi tahriş ederek daha az tahriş ederek absorbe eder ve bakterileri bayide tutmaya yardımcı olur (elveda, sivilceler!).

Besin maddelerini ve mineralleri inek sütünden daha iyi absorbe eder.
Bitti ve inekler. Keçi ve inek sütü mineral içeriği açısından benzer derecede rağbet ederken, keçi sütü yine de galip gelebilir.

Bunun nedeni, erken çalışmalar, demir, kalsiyum, magnezyum ve fosfor gibi besinlerin sindirildiğini ve keçi sütünün inek sütüne kıyasla vücut tarafından daha kolay sindirildiğini buldu. Bu minerallerin biyoyararlanımı nedeniyle keçi sütü, anemi ve kemik demineralizasyonu gibi beslenme yetersizliklerinin tedavisinde umut verici görünüyor. (16) Buna ek olarak, yaygın demir eksikliği ve magnezyum eksikliğinin hepsine hitap edebilir.

Aslında, araştırmacılar, keçi sütünün mal absorpsiyon sorunları, anemi, osteoporoz veya demir takviyeleri ile uzun süreli tedaviler gören kişiler tarafından düzenli olarak tüketilmesi gerektiğini önermektedir.

Düzenli olarak tüketilen keçi sütü, vücudun demir kullanma yeteneğini arttırır ve hemoglobin rejenerasyonunu artırarak osteoporoz ve savaşta anemi tedavisinde güvenli ve doğal bir yol sağlar. Yüksek çinko ve selenyum seviyeleri de nörodejeneratif hastalıkları önlemeye yardımcı olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder